Erasmus+ ICM 2020/2021-es tanévi hallgatói pályázat és Campus Mundi pályázat

2020.04.28.
Erasmus+ ICM 2020/2021-es tanévi hallgatói pályázat és Campus Mundi pályázat

BELSŐ HATÁRIDŐ 2020. MÁJUS 26.

 

Kiírásra került a 2020/2021-es tanévre vonatkozó Erasmus+ ICM hallgatói ösztöndíj rendszer, mely a támogatások szempontjából a Campus Mundi pályázatra épül az alábbiak szerint:

Erasmus+ ICM hallgatói pályázati felhívás a 2020/2021-es tanévre:
https://www.elte.hu/erasmus-kreditmobilitas/palyazat
A mobilitás megvalósítható: 2021.06.30-ig.
Az Erasmus+ Nemzetközi kreditmobilitás program (ICM) jelenleg csak a kinti tanulási lehetőséget garantálja, ösztöndíjat nem biztosít. Emiatt minden Erasmus+ ICM ösztöndíjra pályázó hallgatót kérünk, hogy nyújtsa be pályázatát a Campus Mundi ösztöndíjra. A Campus Mundi keretösszeg korlátozottsága miatt javasoljuk a hallgatóknak az Erasmus+ ICM, valamint Campus Mundi pályázatok mielőbbi benyújtását!

A Campus Mundi pályázattal kapcsolatos információk az alábbi linken találhatóak:
https://www.elte.hu/campus-mundi/palyazat

Az érdeklődő hallgatókat kérnénk az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztályához (a továbbiakban: ENPO) irányítani Campus Mundi pályázati tanácsadásra, hogy hatékonyan felkészíthessék őket. A hallgatók elsősorban Pósch Orsolyát kereshetik az erasmus@elte.hu címen (cc: Kovács Zsóka, erasmus.icm@dep.elte.hu).

Különösen felhívjuk szíves figyelmüket a mostani Campus Mundi pályázat sajátosságára:
A Campus Mundi program feltételeit is figyelembe véve olyan ELTE-s hallgató pályázhat, akinek állandó lakhelye konvergencia régiónak minősül (Budapesten és Pest megyén kívül egész Magyarország területe).

Visszatérve a hallgatói pályázathoz, az ENPO pályázati kiírása szerint a leadási határidő folyamatos, ugyanakkor, a benyújtott pályázatokról a Hallgatói és Oktatói Mobilitási Bizottság (a továbbiakban: HOMB) dönt, ezt megelőzően a kari Külügyi Bizottság formai jóváhagyása is szükséges. Az első HOMB döntésre, jóváhagyásra várhatóan 2020. június végén kerül sor!

Ennek figyelembevételével azt javasoljuk, hogy az első körben a hallgatói jelöléseket (pályázati űrlap és tanszéki/projekti bírálati lap/jegyzőkönyv) a pályázati kiírás szerint legkésőbb 2020. május 29-ig legyenek szívesek a mobility@btk.elte.hu email címre megküldeni Balaci Sándor kari ICM koordinátor részére, annak érdekében, hogy még a tervezett HOMB ülését megelőzően kari jóváhagyással megküldhessük az anyagot az ENPO-nak.
A pályázatok elbírálásakor, előnyt elveznek, azon hallgatók, akinek a pályázata az érvényes ICM projektek keretén belül kerülnek benyújtásra! A projektek listája elérhető az ENPO honlapján (pályázati kiírás: https://www.elte.hu/erasmus-kreditmobilitas/palyazat).

A járványügyi helyzetre való tekintettel elfogadjuk az aláírás nélkül is beérkezett dokumentumokat, az egyetemi élet normalizálódása után, a szabályszerűen aláírt dokumentumokat az A. épület portájára Balaci Sándor részére kérjük eljuttatni.

A következő leadási határidőről június elején fogunk további tájékoztatást küldeni.