ELMARAD!!! ELTE Orosz Tanszék konferenciája Han Anna emlékére - 2020. május 15.

2020.03.14.
ELMARAD!!! ELTE Orosz Tanszék konferenciája Han Anna emlékére - 2020. május 15.

Az ELTE BTK Orosz Nyelvi és Irodalmi Tanszékének Tanévzáró Konferenciája 2010 óta kerül évente megrendezésre. A cél kezdetben az volt, hogy a tanszék oktatói, doktoranduszai előadhassanak éppen aktuális, legkedvesebb témájukról. Az előadók köre az utóbbi években egy-két meghívott vendéggel bővült.

2020. május 15-én 9 óra 30 perckor kezdődő XI. Tanévzáró Konferenciánkat Han Anna habilitált egyetemi docens emlékének és munkásságának szenteljük, aki meghatározó szerepet játszott tanszékünk és „Az orosz irodalom és kultúra Kelet és Nyugat vonzásában” doktori program életében, tudományos tevékenysége pedig nemzetközileg is ismertté tette a nevét.

A rendezvényen szívesen látjuk tanszékünk oktatóin kívül azokat a vendégeket is, akik az orosz irodalom, irodalomtudomány és kultúra témakörébe tartozó előadásukkal kívánnak tisztelegni Han Anna oktatói-kutatói szellemisége előtt.

A konferenciára az előadás címének megadásával és néhány soros rezümével 2020. március 31-ig lehet jelentkezni. Az előadások nem csak Han Anna kutatási témáihoz kapcsolódhatnak.

Szívesen vesszük és kérjük visszajelzésüket abban az esetben is, ha nem előadóként, hanem hallgatóként szeretnének részt venni a felolvasóülésen.

Jelentkezésüket, illetve visszajelzésüket két címre kérjük:

Gyöngyösi Mária részére a tanevzaro@gmail.com címre

és adminisztrátorunk, Cser Boglárka nevére, a cser.boglarka@btk.elte.hu címre.